Här är några vanliga frågor om att lära sig sticka.

Är det lättare att lära sig sticka eller virka?

Både stickning och virkning är relativt enkelt när man väl har lärt sig de grundläggande stegen. Här är vår guide till skillnaderna mellan stickning och virkning. Vi rekommenderar att du provar båda och ser vad som fungerar bäst för dig.

Om du vill lära dig virka är vår guide om virkning för nybörjare en bra början.

Vad är det lättaste att sticka?

Vi rekommenderar att du börjar med en enkel disktrasa eller halsduk när du börjar sticka. Inte bara för att det är ett bra sätt att öva på dina grundmaskor, utan också för att det kommer att gå snabbt att göra klart. Våra gratis stickmönster för nybörjare har massor av idéer som kan inspirera ditt första stickprojekt!

Vilken garnvikt ska jag börja med?

Börja med att använda ett tjockt garn så att du lätt kan se dina maskor och följa dina framsteg. Du kommer också att kunna slutföra ditt projekt snabbare, så att du kan ha tillfredsställelsen att se resultat tidigare!