Här är de verktyg och material som du behöver för att börja din stickresa.

Garn

Jag rekommenderar att nybörjare väljer ett mjukt, ljust garn i medelvikt. Den här typen av garn gör det lättare att se dina maskor och hålla reda på dina framsteg.

När du handlar, leta efter garn som är märkt med ”kamgarn” eller ”arangarn”. Denna typ av garn kan också vara märkt med kategori 4/Medium.

Och när det gäller fiberinnehållet rekommenderar jag att du börjar med akryl- eller ullgarn. Personligen föredrar jag ull och ullblandningar eftersom de har lite stretch och i allmänhet är mer förlåtande. Men det finns gott om fina, prisvärda akrylalternativ också.

Hur som helst skulle jag varna dig för att undvika de allra billigaste garnerna, som ofta är kliande och inte så trevliga att sticka med. Jag skulle också råda dig att undvika de luddiga nyhetsgarnerna eller något som är alltför knöligt och ojämnt.

Flera buntar blått och grönt garn ordnade från den tunnaste till den tjockaste garnvikten, med symboler för cyc-garnvikten.

Sticknålar

Jag rekommenderar att nybörjare väljer ett par raka stickor av trä eller bambu för sitt första projekt. Dessa typer av nålar är lätta och lätta att arbeta med. De har också lite mer grepp än metallnålar, så du behöver inte oroa dig för att stygnen ska glida av.

När du handlar ska du se till att välja rätt storlek på nålen för ditt garn. Titta på baksidan av garnetiketten för att se vilken storlek på nålen som rekommenderas.

Om du till exempel har valt ylle i kamgarnsvikt behöver du troligen ett par nålar i storlek US 8 (5 mm).

När du blir mer bekväm med att sticka kanske du vill prova att använda olika typer av nålar, t.ex. av rostfritt stål. Men för tillfället räcker det med bambu eller trä!

Stygnmarkörer

Stygnmarkörer är små ringar som hjälper dig att hålla reda på din plats i ett mönster. Du kanske inte behöver dem för ditt övningsmönster, men de kommer att komma väl till pass i ditt första riktiga projekt. Du kan hitta stygnmarkörer i de flesta hantverksbutiker.

Tapetnål

En tapetnål är en stor, trubbig nål som används för att väva in lösa ändar och sy ihop stickade bitar. Du hittar tapetnålar i de flesta hantverksbutiker.

Det finns några olika typer av gobelinnålar: rak spets och böjd spets, plast och metall. När du handlar ska du välja en tapetnål med ett tillräckligt stort öga för att passa ditt garn.

Sax

Sist men inte minst behöver du en sax för att klippa ditt garn. Vilken sax som helst duger, men du kanske vill köpa en liten, särskild sax som du kan ha i din projektväska.

Andra förnödenheter

Du kanske också vill ha några andra grundläggande förnödenheter, som ett måttband för att mäta din stickning, en anteckningsbok för att hålla reda på dina mönster och en projektväska att förvara allt i.